Daca ai fost de curand intr-un magazin de electrice, cu siguranta ai fost fascinat de noile tehnologii expuse. Pentru lumina ambientala poti alege o banda led, deoarece ofera un un consum minim si are o durata lunga de utilizare. In plus, ledurile nu produc caldura, iar asta le face sigure chiar si in casele in care exista copii mici.

In mod traditional, majoritatea caminelor sunt iluminate cu becuri incandescente sau cu halogen. Acestea au avantajele lor dar, in acelasi timp, sunt si mari consumatoare de energie. In comparatie, o banda led are nevoie de o cantitate mica de energie si poate fi controlata de la distanta.

LED-urile (light emitting diode – in engleza), sunt diode emitatoare de lumina montate pe o banda lunga, care pot fi montate pe diverse suprafete. Daca montezi o banda led vei oferi stralucire in orice camera, iar utilizarile sunt nenumarate.

Poti folosi banda led pentru:
• Amenajari interioare si design ambiental;
• Iluminarea din spate a televizorului;
• Iluminarea interioara a dulapurilor;
• Iluminarea blatului din bucatarie.

Majoritatea modelelor de banda led vin cu un suport adeziv pe partea inferioara, pentru o montare cat mai facila. Deoarece nu produc caldura, LED-urile pot fi lipite direct pe mobila sau electrocasnice, fara pericolul ca acestea sa se incinga si sa ia foc.

Cat dureaza o banda led

Fiind o tehnologie de ultima generatie, orice model de banda led este foarte rezistent si va dura extrem de mult. Practic, ai putea lasa ledurile aprinse non stop, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, iar ele nu se vor consuma prea repede.

Motivul principal pentru durata de viata extinsa are legatura cu consumul minim de energie care, implicit, inseamna o cantitate minima de caldura emisa.

Desi nu este recomandat sa lasi o banda led pornita non stop, adevarul este ca acest lucru nu o va afecta foarte tare.

De ce sa montezi o banda led la tine in casa

Pe langa atmosfera feerica pe care o vor aduce in orice incapere, ledurile sunt alese de majoritatea utilizatorilor pentru cateva motive simple, printre care:

Sunt eficiente energetic

O banda led are nevoie de aproximativ 10% din puterea unui bec conventional ce ofera aceeasi stralucire. Pe termen destul de scurt, asta inseamna o economie importanta la factura de energie, mai ales in contextul actual, in care pretul kilowatului s-a dublat sau chiar triplat.

Durata lunga de viata

Pe langa faptul ca nu consuma multa energie si nu reprezinta o investitie majora, o banda led te va bucura si prin utilizarea de durata.

O estimare aproximativa a producatorilor ne arata ca durata de viata medie a led-urilor este de 50.000 de ore. Asta inseamna ca vei putea utiliza aceeasi banda led pentru 17 ani. Evident, orice comparatie cu alte sisteme de iluminat nu isi are rostul.

Singura conditie este sa cumperi un produs de calitate, cu garantie oferita de producator. Chiar daca vei gasi banda led la preturi mai mult decat atractive, trebuie sa ai in vedere ca, de cele mai multe ori, este vorba despre marfa contrafacuta, care iti poate pune in pericol atat casa, cat si familia.

Montare comoda

Pentru montarea oricarui tip de banda led nu ai nevoie de niciun fel de cunostinte de specialitate. Instalarea se face simplu si usor, cu ajutorul kit-ului care vine cu fiecare banda led.

In functie de preferintele si nevoile tale, poti alege diferite lungimi de banda led, de la 1m la 5m, iar sursa de alimentare si telecomanda vor fi si ele incluse in pachet.

Pentru ca lucrurile sa fie si mai usoare, poti opta pentru un montaj cu ajutorul profilelor din aluminiu. Acestea ajuta ca banda led sa isi atinga durata maxima de viata, optimizand in acelasi timp unghiul fasciculului de lumina.

Poti taia exact dimensiunea dorita de banda led

Exact, ai citit corect. Daca ai nevoie de o dimensiune atipica de banda led, poti taia foarte usor exact unde vrei. Cu ajutorul unei foarfeci de uz casnic, poti taia imediat banda led, iar ulterior nu trebuie decat sa o conectezi la sursa de alimentare.

Orice banda led este formata din mai multe circuite individuale, astfel incat tot ce trebuie sa faci este sa respecti liniile marcate de producator, care semnaleaza sfarsitul unui circuit si inceputul altuia.

Pentru o identificare mai usoara, majoritatea modelelor de banda led au o demarcatie facuta de mici punctulete de cupru. Practic, aici se incheie circuitele, ceea ce face ca taierea benzii sa nu aiba niciun efect negativ asupra unei bune functionari.

Cu siguranta te-ai convins de avantajele montarii unor leduri in casa. Orice banda led iti ofera versatilitatea de care ai nevoie, pentru obtinerea unei atmosfere cu adevarat deosebite. 

7 thoughts on “Avantajele iluminarii interioare cu o banda led de calitate

  1. Este impresionant modul in care autorul abordeaza subiectul securitatii datelor personale si ofera solutii eficiente pentru a ne proteja impotriva potentialelor amenintari online. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor care doresc sa-si imbunatateasca nivelul de securitate online si sa evite problemele legate de furtul de identitate sau pierderea datelor personale.

  2. Articolul de pe site-ul Oxtar.ro despre cele mai bune metode de a-ti proteja datele personale este extrem de util si informativ. Autorul prezinta in detaliu diferite metode de securizare a datelor, precum folosirea parolelor complexe si actualizarea regulata a soft-urilor. De asemenea, sunt oferite sfaturi practice privind protejarea informatiilor sensibile impotriva atacurilor cibernetice.

  3. Am apreciat modul in care autorul a prezentat diferite strategii si tehnici pentru imbunatatirea abilitatilor de comunicare. Este esential sa lucram la acest aspect pentru a avea relatii mai bune cu cei din jurul nostru.

  4. Articolul este extrem de interesant si util pentru cei care isi doresc sa invete despre dezvoltarea personala. Sunt de acord cu ideea ca este important sa ne axam pe autocunoastere si sa ne setam obiective clare pentru a ne atinge potentialul maxim.

  5. Felicitari autorului pentru munca depusa in realizarea acestui articol! Subiectul este de actualitate si este abordat intr-un mod echilibrat si obiectiv. Apreciem efortul depus pentru a ne oferi aceste informatii valoroase.

  6. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Am descoperit informatii noi si relevante care m-au facut sa reflectez asupra situatiei prezentate. Este un material bine documentat si argumentat.

  7. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa explice conceptele intr-un mod clar si accesibil, ceea ce mi-a facilitat intelegerea lor.

Comments are closed.