Acoperisurile metalice au devenit populare de mult timp si sunt unul dintre cele mai cautate tipuri de foi de acoperis.

Datorita rezistentei sale pe termen lung si a utilizarii extinse, exista o mare masa de oameni care considera ca acoperisurile metalice sunt o alegere de neinlocuit atunci cand vine vorba de acoperisul pentru locuinte sau cladiri de birouri.

Mai mult, acum, datorita acoperirii diferitelor substraturi, durata de viata a foii de metal a crescut, la fel si valoarea estetica.

Sa aruncam o privire asupra avantajelor si dezavantajelor tablelor metalice pentru acoperis, astfel incat sa devina mai usor sa cantaresti si sa alegi ce acoperis se potriveste constructiei tale:

Avantajele invelitorilor din tabla pentru acoperis:

Acoperisurile din tabla au o lunga durata de viata

Acoperisurile metalice sunt rigide si dense. O tabla metalica pentru acoperis instalata corespunzator este garantata sa reziste atata timp cat casa e in picioare!

Aceste acoperisuri au o durabilitate unica, care poate rezista la elemente precum vantul si rafale cu o viteza de pana la 200 de kilometrii pe ora.

Acoperisurile din tabla sunt ecologice

Sindrila de asfalt este un produs secundar ale petrolului, ca urmare a cresterii dependentei noastre de combustibilii fosili. In plus, acoperisul din acest material acestea trebuie inlocuit la fiecare 15-20 de ani, dupa care materialele sunt trimise la gropile de gunoi.

Pe de alta parte, acoperisurile metalice sunt considerate alternative durabile dintr-un numar mare de motive, cum ar fi faptul ca sunt compuse din cel putin 25% din materiale reciclate si sunt ele insele 100% reciclabile.

Acoperisurile din tabla sunt eficiente din punct de vedere energetic

Banii cheltuiti in procesul de instalare a unui acoperis metalic pot fi recuperati cu usurinta facand economie la costurile lunare de racire si incalzire, datorita proprietatilor reflectorizante ale acoperisului.

Acoperisurile metalice reflecta caldura solara in loc sa o absoarba, ceea ce in special in zilele lungi de vara poate reduce costurile de racire.

Acoperisurile metalice sunt acoperite cu pigmenti reflectorizanti speciali care reduc la minimum castigul de caldura. 

Acoperisurile din tabla sunt foarte elegante

Acoperisurile metalice acoperite pot fi alese dintr-o mare varietate de tabla, zinc, cupru, aluminiu si otel galvanizat. Sunt disponibile si intr-o gama larga de culori, finisaje si forme.

In timp ce varietatea lor o depaseste cu siguranta pe cea a optiunilor de acoperis, cum ar fi asfaltul, acoperisurile metalice vin si cu avantajul de a fi personalizate in functie de tema constructiei tale.

Dezavantaje ale foilor metalice pentru acoperisuri din tabla:

Acoperisurile metalice sunt o investitie substantiala

Da. Costul initial al acestui acoperis metalic este putin ridicat, dar pe termen lung ofera un randament bun pentru banii cheltuiti.

Acoperisurile metalice pot fi lovite

Acoperisurile metalice sunt proiectate pentru a rezista la zeci de ani de vreme extrema, cum ar fi furtunile puternice si zapada, care aluneca in jos pe panta metalica a acoperisurilor metalice. Cu toate acestea, unele acoperisuri metalice pot fi lovite de grindina mare sau de ramuri care cad.

Acoperisurile metalice pot fi zgomotoase

Da, este cunoscut faptul ca acoperisurile metalice pot fi mai zgomotoase decat alte tipuri de acoperisuri, mai ales cand ne referim la ploi abundente sau furtuni.

Dar straturi suplimentare de invelis solid sau izolatie instalate sub aceasta vor reduce sunetul auzit in interiorul constructiei.

Daca stai sa pui in balanta argumentele pro si contra acoperisurilor din tabla, cand tragi linie la final, iti dai seama ca ele sunt o investitie sustenabila si care iti merita toti banii. 

Sfatul nostru este sa cauti un producator de incredere, care foloseste materiale de inalta calitate si tehnologii moderne pentru a fabrica acoperisul din tabla. 

La BUDMAT gasesti acoperisuri metalice durabile, care nu necesita reparatii sau renovari. Garantia pana la 50 de ani este angajamentul pe care BUDMAT il ia in fata fiecarui client. 

Poti consulta oferta BUDMAT si descopera materialele si procesele de productie a tiglei metalice pe www.budmat.ro.